Новини

18 Березня, 2024 р., 10:58
Люди з туберкульозом можуть лікуватися в лікарні або вдома під наглядом лікаря — амбулаторно. Більшість лікується амбулаторно з першого дня хвороби. Це ефективно й безпечно для навколишніх, якщо так визначив лікар.   Запідозрити туберкульоз можна за симптомами та/або за результатами радіологічного обстеження органів грудної клітки. У деяких випадках у пацієнта беруть мокротиння чи інші біологічні рідини для молекулярно-генетичного дослідження. Цей аналіз також визначає чутливість бактерій до антибіотиків, що допомагає підібрати ефективне лікування.    Якщо туберкульоз підтверджують, сімейний лікар за потреби направляє пацієнта на консультацію до лікаря-фтизіатра. Той призначає схему лікування та визначає необхідність у госпіталізації. Пацієнти, які потребують стаціонарного лікування, можуть отримати його в регіональних фтизіопульмонологічних закладах. Місць для лікування стаціонарних пацієнтів достатньо в усіх регіонах.   Пацієнтів, які не потребують стаціонарного лікування або вже закінчили його, зазвичай веде сімейний лікар, іноді фтизіатр. За потреби сімейний лікар консультується щодо свого пацієнта з фтизіатром.   Сімейний лікар супроводжує пацієнта протягом усього лікування:     •видає необхідні препарати, які медзаклад отримує від регіонального фтизіопульмонологічного закладу,     •призначає аналізи для відстеження прогресу в лікуванні та виявлення можливих побічних реакцій на терапію,        •за потреби надає психосоціальну підтримку. В Україні діагностика та лікування туберкульозу є безоплатними.
13 Березня, 2024 р., 16:36
Щоб знати як вберегти себе та своїх домашніх улюбленців від сказу Мукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області пропонує ознайомитись з інфографікою та нагадує єдиний дієвий засіб профілактики сказу – щорічна вакцинація тварин.
29 Лютого, 2024 р., 13:19
Щороку навесні починається сезон спалювання листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф!
28 Лютого, 2024 р., 15:58
Минулого року в нашій області та в цілому по Україні досить часто реєструвались захворювання спільні для людей та тварин, серед яких сказ, лептоспіроз, лістеріоз та інші. Для недопущення поширення захворювань спільних для людей та тварин, ознайомлення громадян із заходами яких потрібно дотримуватись для того, щоб вберегти себе та близьких від цих хвороб, Мукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області повідомляє ЗООНОЗИ  — узагальнена назва інфекційних хвороб, які трапляються у тварин, але здатні передаватися від тварин до людини або інфекційні хвороби, спільні для тварин і людей. Організм тварин для збудників зоонозів є природним середовищем перебування, де збудники живуть, розмножуються і виділяються в зовнішнє середовище. Зараження людини може відбутися при нападі інфікованих тварин, членистоногих також контактним, харчовим, водним шляхом або за допомогою аерозолів. Досить часто відмічають, що зоонозні захворювання в людей мають важчий перебіг, ніж у тварин і якщо вчасно не звернутись за лікарською допомогою закінчуються – летально.
26 Лютого, 2024 р., 16:29
На виконання Програм благоустрою прийнятих Чинадіївською селищною радою на 2024 рік, Комунальним підприємством "Чинадіївське ЖЕУ", проводяться роботи з послуг благоустрою по розчистці канав та узбіч вулиць громади. 
23 Лютого, 2024 р., 11:21
Під час використання пестицидів та агрохімікатів не слід забувати, що хімічне оброблення полів негативно впливає на людей, тварин та довкілля. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі щорічно реєструють понад 1,5 млн. випадків отруєнь людей пестицидами та агрохімікатами. Аграрії повинні добре знати і дотримуватись вимог Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», які є основним чинним нормативним документом в зазначеній галузі. Головною умовою забезпечення безпеки людей, тварин і навколишнього середовища від забруднення пестицидами є суворе дотримання інструкцій з охорони праці під час зберігання та використання пестицидів, а також методичних вказівок щодо застосування окремих препаратів.Усі роботи, пов’язані з використанням пестицидів, виконують під керування спеціаліста із захисту рослин. Відповідальність за охорону праці покладають на керівників господарств. Безпосередніх організаторів робіт із захисту рослин добирають з осіб, що мають досвід роботи і спеціальну освіту.Щороку перед початком робіт із захисту рослин всі особи, що зайняті в них, проходять навчання та інструктаж з питань охорони праці  та обов’язковий медичний огляд
16 Лютого, 2024 р., 09:18
У разі порушення прав людини та прав громадянина, кожен може звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь