Гусениці самшитової вогнівки пошкоджують самшит

Дата: 19.04.2024 10:40
Кількість переглядів: 22

Фото без описуУ низинних районах області відмічено початок виходу гусениць небезпечного шкідника - самшитової вогнівки із зимуючих коконів та пошкодження кущів самшиту. Для недопущення інтенсивних пошкоджень, радимо обстежити насадження самшиту та при виявленні шкідника - провести захисні обприскування.

Ознаками заселення кущів гусеницями вогнівки є наявність павутини, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти, на гілках, листках, найчастіше у скупченнях павутини наявна велика кількість гусениць. Продукти життєдіяльності гусениць нерідко наявні на землі під кущами. Звертаємо вашу увагу, що на даний час гусениці шкідника невеликого розміру.

  Для успішної боротьби з вогнівкою, важливо вчасно розпочати обприскування навесні проти гусениць першого покоління шкідника. Ефективні інсектициди на основі діючих речовин та їх сумішей: піриміфос-метил, лямбда-цигалотрин, хлорантраніліпрол, хлорантраніліпрол+лямбда-цигалотрин, лямбда-цигалотрин+тіаметоксам у рекомендованих нормах внесення. Обробляти кущі слід ретельно, також і з внутрішнього боку, оскільки гусениці сховані у гущі листків, павутині.

При проведенні обробітків у населених пунктах, необхідно дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСанПіН 8.81.2.001-98). Забороняється  застосування  пестицидів  для  захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів. Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень дозволяється тільки з 22 до 7 годин ранку. Для  обробки  індивідуальних  садів і городів в межі населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населенню «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Препарати необхідно закуповувати у спеціалізованих торгових точках для торгівлі пестицидами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь