Робота для ВПО: ти потрібен!

Дата: 28.09.2023 09:39
Кількість переглядів: 262

Державна служба зайнятості долучилася до  проведення  інформаційної  кампанії  «Робота для ВПО – ти потрібен». Ініціатором  проведення  кампанії виступило  Міністерство  реінтеграції  тимчасово  окупованих територій України. Наразі в  базі даних Державної служби зайнятості  близько 65 тисяч  вакансій. На «єдиному порталі  вакансій», щодня розміщується 230 тисяч вакансій. Внутрішні переселенці  можуть самостійно  переглядати  актуальні вакансії і  мають бути  активними на ринку праці.  Державна служба зайнятості організовує професійне навчання  зареєстрованих безробітних. Для ВПО є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ, за допомогою  якого повністю або частково оплачується  вартість навчання  у закладах освіти. Ваучери видаються для за затвердженим Мінекономіки переліком професій та спеціальностей.

В межах проекту «є Робота» внутрішні переселенці можуть скористатися  такими програмами як: «Власна справа», «Гранти на створення та розвиток власного бізнесу   учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей». Головна умова  отримання грантів є  створення нових робочих місць.   

Також діють механізми  підтримки  роботодавців  за працевлаштування  ВПО – компенсація  витрат на оплату праці за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб внаслідок  проведення бойових дій  під час воєнного стану  в Україні сплачується за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового  трудового договору. Зарплата має бути не нижче від мінімальної заробітної плати. Сума компенсації щомісячно  за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО - 6700 грн. Тривалість виплати - 2 місяці. Кожен роботодавець, який працевлаштовує ВПО, робить   відчутний внесок  до економічної  стабільності  та державної безпеки.

   Основне завдання  держави це захист  своїх громадян. Не змігши  знищити  українську державність військовим шляхом, ворог створює соціальні і гуманітарні кризи в Україні. А наше завдання  запобігти  цьому і забезпечити  успішну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб  у нових громадах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь