26 квітня - День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 11:49
Кількість переглядів: 239

    З нагоди відзначення 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в парку "Слави" смт Чинадійово відбулося покладання квітів до пам'ятного знака "Дзвони Чорнобиля".

    Розпочав мітинг-реквієм словами вдячності і поваги до всіх ліквідаторів, голова Чинадіївської селищної ради Андрушко Володимир Миколайович. «У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

    26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

   Завданням і викликом з 2022 року для усього світу є не допустити нового Чорнобиля! З 2022 року Україна боронить свою землю від російського агресора і знову стоїть на охороні всього світу від катастрофи. 

   У перший день війни Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військовими, тоді ж були вчинені провокації зі сторони російської федерації, взято в полон захисників ЧАЕС та вивезено частину її обладнання.

    Україна і світ з острахом спостерігали за тими подіями. Адже це страшно — вдруге пережити катастрофу подібного масштабу» - наголосив селищний голова присутнім. 

    Звернулися до своїх колег і побратимів голова ради "Союз Чорнобиль України" - Бобуський М.В. та Мущинка В.В.

    Захід був малолюдним через обмеження, які передбачає воєнний стан, що діє нині на території України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь