ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

Дата: 23.08.2022 09:00
Кількість переглядів: 255

Шановні працівники закладів освіти і культури Чинадіївської селищної ради, прийміть  щирі вітання з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України! Нехай символ України - Державний прапор - осяює наш шлях та надихає до нових успіхів у добрих справах задля розвитку України!

   Щороку, напередодні Дня Незалежності, ми вшановуємо одну із трьох головних національних святинь - Державний Прапор України. Під нашим прапором ми живемо і працюємо так, щоб нащадки пишалися перемогами та успіхами своїх батьків та дідів, щоб світ знав могутню, процвітаючу державу – Україну!

   З любов'ю до України, з повагою до минулого нашого народу, ми шануємо символ вільної, демократичної України, сильної й незалежної держави - синьо-жовтий стяг. Під час історичних звершень він ставав символом боротьби за національні та соціальні права. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі.

   З історії…Свято було засновано в 2004 році. Однак історія українського прапора почалася задовго до цього…

   Першим задокументованим використанням жовтого та синього кольорів був герб Львівської землі. А ось перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора було 22 березня 1918 року, коли Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного кольорів як прапору Української Народної Республіки.

     23 серпня 1991 року,  група народних депутатів урочисто внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради України. Цей прапор досі, як реліквія, зберігається під склом у музеї ВРУ. Верховна Рада України прийняла закон про Державний прапор України, яким національний прапор затверджувався в якості державного.

     У 2009 році започатковано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій території держави.

     По всій Україні на честь Дня державного прапора зазвичай проходять урочисті заходи, концерти, виставки, круглі столи.

     Існує пояснення про те, що ж значать кольори звитягу. Все просто: блакитний говорить про чисте небо та мир на землі, а жовтий,- це достаток, пшеничне поле. Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий — символ праці і достатку, хлібний  лан. Також слід зазначити, що це поєднання говорить про золоте сонце в космічному просторі. 

     Наші пращури, козаки, здавна використовували це чудове поєднання. З 17 ст. запорізьке військо йшло під блакитним полотнищем, на якому вимальовувалися зорі та хрести жовтим кольором. Надалі  ці кольори все частіше почали поєднуватися на одязі, в оформленні домівок українців.

     Прапор завжди ототожнювався з історією та державою, її народом, був і є символом державності. Сьогодні все більше українців поважають свої традиції. Особливо це стало помітно після воєнних конфліктів на території нашої держави, боротьби за територіальну цілісність та незалежність нашої держави. 

      Бажаємо всім українцям мирного неба, сімейного благополуччя, достатку та порозуміння у родинах, а нашій державі - миру і процвітання!

  З повагою, колектив відділу освіти, молоді та спорту, у справах дітей та культури Чинадіївської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь