Перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Чинадіївської селищної територіальної громади

Дата: 23.02.2022 16:49
Кількість переглядів: 336

Фото без опису

 Чинадіївська селищна територіальна громада розпочала розробку стратегії свого розвитку, так 23 лютого 2022 року відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Чинадіївської селищної ради Мукачівського району  Закарпатської області на період до 2027 року.

  Стратегічне планування розвитку вже тривалий час застосовується в Україні, але досі воно застосовувалося переважно на загальнодержавному та регіональному рівнях, а також у великих за розмірами громадах. Але кожна громада, як і кожна родина, планує своє майбутнє.

 Стратегія розвитку громади є саме тим документом, на основі якого буде здійснюватися подальше планування розвитку громади та дозволить скоординувати зусилля всіх зацікавлених сторін для отримання системних змін у всіх сферах суспільного життя. Тобто спільними зусиллями визначити, а потім – реалізувати бачення Чинадіївської селищної територіальної громади за п’ять років.

 У першому засіданні робочої групи з розробки стратегії розвитку громади, що відбувається за підтримки програми U-LEAD з Європою, взяли участь керівник Закарпатського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» Микола Сюсько та експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Ігор Мельничук.

   На початку заходу селищний голова Володимир Андрушко привітав членів робочої групи з початковим етапом розробки Стратегії розвитку селищної ради, наголосила на її необхідності. Експерти – координатори проєкту Микола Сюсько та Ігор Мельничук детально ознайомили присутніх з процесом стратегічного планування в громаді, звернувши особливу увагу на проведення соціально-економічного аналізу громади, невід’ємною частиною якого буде проведення анкетного опитування суб’єктів підприємництва та мешканців громади для визначення основних проблем, які існують в громаді та перспектив розвитку громади на майбутнє. Думка кожного мешканця є важливою та обов’язково буде врахована при визначенні пріоритетних завдань та шляхів розвитку громади. Крім того, учасники зібрання затвердили план діяльності робочої групи на найближчі місяці.

 У засіданні також взяли участь керівники та фахівці структурних підрозділів селищної ради, старости сіл, що входять до складу громади, депутати, члени виконавчого комітету, фізичні особи-підприємці, представники закладів охорони здоров’я, керівники закладів освіти, представники громадськості.

  Водночас кожен мешканець громади може долучитися до розробки її стратегії розвитку: потрібні цікаві, але реальні ідеї для втілення, і це повинні бути пропозиції від мешканців нашої громади. З метою залучення громадськості до процесу написання Стратегії розвитку просимо надсилати свої ідеї чи побажання на електронну пошту селищної ради golova@chynadiivska-gromada.gov.ua або приносити у письмову варіанті в селищну раду (Центр надання адміністративних послуг).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь