Святкування Всесвітнього дня вишиванки

Дата: 21.05.2021 16:26
Кількість переглядів: 2250

Фото без опису

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

Українська вишиванка - один з головних символів нашого народу. Для кожного українця вишиванка здавна є символом благополуччя в родині й оберегом, котрий поєднав у собі патріотизм і любов до своєї Батьківщини, а саме свято вишиванки стало уособленням національної єдності.

Щороку, третього травневого четверга, українці по всьому світі відзначають одне з традиційних автентичних свят – День вишиванки. З цієї нагоди 20 травня 2021 року у клубі села Обава працівниками культури Чинадіївської селищної ради проведено концертну програму «Вишиванка моя, вишиванка», за участі голови Чинадіївської селищної ради Володимира Андрушко, начальника відділу освіти, молоді та спорту, у справах дітей та культури Чинадіївської селищної ради Миколи Ващенка, старости Обавського старостинського округу Михайла Софілканича, старости Бабичівського старостинського округу Юрія Русина, старости Брестівського старостинського округу Івана Зубака, старости Бистрицького старостинського округу Івана Цалана, депутатів Чинадіївської селищної ради, працівників освіти, культури та учнівської молоді, представників громадських організацій та жителів громади.

В заході презентували свої виступи вихованці Чинадіївської мистецької школи, творчі колективи «Обавської долини», учасники гуртків художньої самодіяльності клубу села Обава.

Концерт пройшов під оплески глядачів, які отримали естетичне задоволення від майстерності виконавців та закінчився чудовим висловом:

«Одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були! Заповнюйте іфнопростір світлинами своїх родин у вишиванках!

Вражаймо світ красою і розмаі?ттям украі?нських вишиванок!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь