Підтримка сім’ї яка опинилася в складних життєвих обставинах

Дата: 07.02.2021 15:49
Кількість переглядів: 3386

Фото без опису

Завдяки злагодженій роботі медичних працівників Обавської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а саме завідувача фельдшерсько-акушерського пункту села Дубино, керівництва Чинадіївської селищної ради  та служби у справах дітей Мукачівської РДА було вжито необхідних заходів щодо попередження небезпеки для життя і здоров’я малолітніх дітей.

04 грудня 2020 року до селищної ради надійшло повідомлення від завідувача фельдшерсько-акушерського пункту села Дубино та начальника служби у справах дітей Мукачівської РДА про вилучення від матері та її співмешканця малолітніх дітей 2017 року народження та 2020 року народження, та влаштування їх до КНП «Обласна дитяча лікарня». Мати дітей та співмешканець знаходились в стані алкогольного сп’яніння. В результаті попереднього медичного огляду дітей встановлено, що діти поступили до приймального відділення у стані середнього ступеня важкості, з висипанням та попрілостями, стан здоров’я дітей був порушений.

З моменту відібрання дітей мати відвідувала їх у лікарні зрідка, а 11.01.2021 року звернулася до служби у справах дітей з проханням повернути дітей у родину.

Працівниками Чинадіївської селищної ради було проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання даної сім’ї, де виявлено вкрай незадовільні умови проживання для малолітніх дітей. Саме тому, за результатами обстеження, селищним головою було прийнято рішення про негайне скликання позачергово засідання виконавчого комітету селищної ради для прийняття рішення щодо подальшої долі даної сім’ї.

На засідання були запрошені та вислухані завідувач фельдшерсько-акушерського пункту села Дубино, мати малолітніх дітей та її співмешканець.

Так як, у центрі уваги керівництва селищної ради та членів виконавчого комітету саме дитина, проте її слід розглядати в контексті сім’ї. Найкращий спосіб допомогти дитині – надати своєчасну та кваліфіковану підтримку її сім’ї; кожна сім’я має шанс змінитися на краще.

Тому на засіданні виконавчого комітету було прийнято одноголосно рішення про влаштування матері та двох її малолітніх дітей до Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

З моменту влаштування дітей пройшло не так багато часу, але селищна рада тримає дане питання під особистим контролем. Майже щоденні дзвінки до керівництва обласного центру соціально-психологічної допомоги та матері дітей, щодо їх потреб.

Так, 3 лютого 2020 року Чинадіївським селищним головою в черговий раз було відвідано дану сім’ю в обласному центрі з нагоди дня народження найменшого підопічного. Нам дуже приємно що команда кризового центру прикладає максимум зусиль для того, щоб їх підопічні навіть у кризі могли посміхатись, навіть у безпорадності відчути опору.

Велике спасибі за самовіддану роботу та підтримку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, всій Команді Кризового Центру.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь