Тематична інформаційно-просвітницька зустріч з метою попередження та захисту від домашнього насильства

Дата: 28.04.2021 10:44
Кількість переглядів: 2420

Фото без опису

У Чинадіївській громаді для працівників служби у справах дітей, працівників освітніх закладів та практичних психологів відбулася тематична інформаційно-просвітницька зустріч на тему «Попередження та захист від домашнього насильства» та знайомство із роботою Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги (далі кризовий центр).

Модерувала захід директорка Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги Олександра Мельничук. Пані Олександра познайомила пристуніх з діяльністю та послугами закладу. Розповіла, що це поки єдиний заклад в Закарпатті, який працює з постраждалими від домашнього насильства, а також зазначила, що послугами кризового центру є надання тимчасового притулку особам, що опинились у складних життєвих обставинах і послуги консультування психолога та соціального педагога. Особливістю закладу є його функціональність, адже отримувати послуги можна як в цілодобовому стаціонарі (проживаючи в закладі), так і в денному стаціонарі, без проживання, але отримуючи соціально-психологічні консультаії оффлайн та онлайн.

Про домашнє насильство розповідали психологиня Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги Тетяна Хорошилова та соціальна педагогиня Вікторія Симулик. Психологиня Тетяна Хорошилова розповіла про види домашнього насильства та його ознаки і прояви. Соціальна педагогиня кризового центру Вікторія Симулик поділилась впливом та наслідками домашнього насильства на дітей.

У заході також взяли участь директор Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Костянтин Молнар, регіональна представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Тетяна Таран, в.о.начальника відділу зв’язків із громадськістю Національної поліції в Закарпатській області Ольга Мартин.

Учасники заходу отримали інформацію про домашнє насильство та його види. Дізнались, що можна отримати допомогу в кризовому центрі, якщо постраждали від домашнього насильства. Тепер учасники заходу знають як діяти, коли стають свідками або постраждалими від домашнього насильства.

Директор Мукачівського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Костянтин Молнар поінформував про право кожного на безоплатну правову допомогу, про те які категорії осіб можуть скористатися представництвом інтересів за рахунок держави, куди звертатися за такою допомогою. Фахівець зазначив, що згідно Закону про безоплатну правову допомогу, особи, які постраждали від домашнього, гендерно зумовленого чи інших форм насильства, а також діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування тощо мають право на представництво інтересів у судах, перед органами державної влади тощо за рахунок держави.

За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги або телефонуйте за єдиним номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).

За потребою притулку та соціально-психологічних консультаціях звертайтесь до Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги за телефоном (0312) 63-80-97 або пишіть на електронну пошту zocspd@gmail.com. Також більше інформації про діяльність кризового центру та про домашнє насильство шукайте у соціальних мережах Facebook Команда Кризового Центру, Instagram @kryz_centre та YouTube #КомандаКризовогоЦентру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь